MLADI KROMPIRIĆI IZ RERNE
Free!
Evo jednog brzog recepta kako da spremite krompiriće na gurmanski način.
SASTOJCI :
Mladi krompir
Suvi začin
Maslinovo ulje
Biber, so
Ruzmarin
Malo maslaca ili margarina
Preliv:
Pavlaka
Jogurt
Majonez ili senf
Bijeli luk u prahu ili izgnječeni svježi
Malo soli
Malo ljute tucane paprike
+ Malo kačkavalja, slaninice/suvog mesa i lišće od mladog crnog luka
PRIPREMA
Krompir najpre operite i ogulite a zatim obrišite krpom. U jednu posudu stavite krompir i prelijte ga maslinovim uljem. Ukoliko ne volite maslinovo ulje zamijenite ga nekim po svom izboru. Dodajte suvi začin ili so,ruzmarin i biber. Promiješajte pa stavite u nauljen pleh u koji ste dodali nekoliko parčića maslaca ili margarina i malo vode. Pecite na 200 C u već zagrejanoj rerni nekih 40-45 minuta.
Slaninicu isjeckajte sitno pa je blago propržite i ostavite sa strane. Promiješajte malo pavlake, dodajte jogurt i majonez pa ostatak začina. Prelijte preko ispečenih mladih krompirića pa odgore narendajte sir po izboru (ja sam koristila Edamer) i pospite prženom slaninicom kao i sjeckanim lišćem mladog crnog luka.
Prijatno !
Recenzije
Još nema komentara.